Ekonomi

Geleceğin tasarımcı ve mühendislerinden Yeşim’e ziyaret

Yeşim, Türkiye genelindeki dokuma ve hazır giyim ihracatçı birliklerinin paydaş olduğu ulusal Athleisure Challenge Aktif Giysi Tasarım Yarışması’nın finalistlerini ağırladı. Program kapsamındaki 38 öğrenci, Yeşim’deki sunumun ardından tasarım ve üretim süreçlerini yerinde inceledi.

Uludağ Dokuma İhracatçıları Birliği (UTİB) ile Türkiye’nin farklı bölgelerinden Hazır Giyim, Konfeksiyon ve Tekstil İhracatçı Birlikleri iş birliğinde düzenlenen Athleisure Challenge Aktif Giyim Tasarım Yarışması kapsamında Yeşim Grup da ziyaret edildi, TİM koordinasyonunda ve TC Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle. Yeşim Kümesi Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Demiralay’ın ev sahipliğinde UTİB Başkanı Pınar Taşdelen Engin’in de hazır bulunduğu özel programda 20 farklı üniversitenin dokuma mühendisliği ve moda tasarımı bölümlerinden 38 öğrenci Yeşim’e konuk oldu.

Büyük Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen etkinliğin açılışında konuşan Mustafa Demiralay, öğrencilerin teorik olarak gördükleri üretim aşamalarının gerçekliğini Yeşim’deki program çerçevesinde görme şansı yakalayacaklarını belirtti. Söz konusu süreçlerin endüstriyel alanda nasıl bir arada çalıştığını görme şansı yakalayacaklarını belirten Demiralay, “Daha büyük bir sistemde daha çok çalışanla işleyişin nasıl ilerlediği konusunda yerinde bilgi almak çok verimli olacak. Yapacağımız teknik gezi ile bilgilerimizi pekiştireceğiz iyi günler dilerim.” dedi.

Demiralay’ın ardından bir konuşma yapan Yeşim Küme Sosyal Uygunluk Müdürü Ahmet Öztürk, katılımcılara Yeşim’in sürdürülebilirlik yaklaşımı hakkında bilgi verdi. Yeşim için sürdürülebilirlik kavramının üretimde sürdürülebilirlik, insanda sürdürülebilirlik ve dünyada sürdürülebilirlik anlamına geldiğini vurgulayan Öztürk, “Bu kavramlar birbirinin ayrılmaz parçaları. Her parça bizim için son derece önemli. Bu nedenle yapmanız gerekenler. her bir parçanız için çalışmanız ve bu eserlerle topluma ve dünyaya dokunmanız gerekiyor.” şeklinde konuştu. Öztürk şöyle devam etti: “Öte yandan sosyal uygunluk sürecinde alınması en zor ve en detaylı programlardan biri olan SA-8000 sertifikasını ilk alan firmalardan biriyiz. sektördeki birçok firmaya sosyal uygunluk standartları konusunda danışmanlık yapmakta ve çalışmalarımızı onlarla paylaşmaktadır.Yeşim, bu yönüyle sektördeki öncü rolünü sürdürmektedir.”

Öztürk’ün sunumunun ardından üretim alanlarına teknik gezi ile program sona erdi. – BURSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu