Teknoloji

Rahatlatıcı Bahçe Deneyimi Garden Life: Rahat Bir Simülatör Çok Yakında

 
Stillalive stüdyoları tarafından geliştirilen ve Nacon tarafından yayınlanan yönetim, tarım ve çiftçilik oyunu Garden Life: A Cozy Simulator, 22 Şubat’ta yayınlanmaya hazırlanıyor.
 
İlgi çekici içeriği ve atmosferiyle karşımıza çıkmaya hazırlanan bu üretim, bitki yetiştirmede oldukça keyifli bir deneyim sunuyor. Oyunda dikkat çekici görüntüler, atmosferler, bitki türleri, ortamlar, bahçeler ve daha fazlası yer alıyor. Bu sayede kötü bulduğumuz bahçeleri düzenleyebilir, kendi zevkimize göre dekore edebilir, bitki yetiştirebilir, çiçeklendirebilir, gübreleyebilir ve daha fazlasını bu oyunda yapabiliriz.
 
Yaratıcılığımızı ortaya koyabildiğimiz ve her dekor unsurunu dilediğimiz gibi yerleştirebildiğimiz üretimde, bu bitkileri sevgiyle yetiştirip, huzur veren atmosferin tadını çıkarabileceğiz. Eğer bahçecilik konusunda tecrübeli iseniz bu oyunda kolayca yerinizi alacak ve sadece bu bitkileri yetiştirmeye çalışacaksınız. Ancak deneyimli olmasanız bile kendi tekniklerinizi öğrenmeye çalışacak ve oyunun açıklayıcı kılavuzu sayesinde oyundaki yerinizi alabileceksiniz.
 
Gerçek simülasyon unsurlarının yer aldığı yapımda, gerçek hayattaki özellikler ve sistemler doğrudan oyuna dahil ediliyor. Bu nedenle oyunda bulunduğunuz süre boyunca bitkilere ne yapılması gerektiği, nasıl sulanması gerektiği ve daha fazlası gerçek hayattan alınmıştır. Yabani otlardan tohumlara kadar farklı bileşenlerin yer aldığı üretimde elbette bitkilerin yetişmesi için uygun ortamın sağlanması gerekiyor. Her bitkinin farklı türde uygun ortamları olduğunu biliyorsunuz. Elbette bu tür oyunlarda her oyuncu farklı bir deneyim yaşayabilir.
 
 
 
Çünkü burada kendi planlamanızı dilediğiniz gibi oyuna dahil edebilir ve kendinize uygun bir ekim tekniğini benimseyebilirsiniz. Farklı yetiştirme tekniklerini içeren üretimde kendinize özgü bir yapıyı benimseyerek ilerlemenizi hızlandırabilirsiniz. Kendi yaratıcılığınızı ortaya çıkarabileceğiniz ve kendi bahçenize grup dikebileceğiniz üretimde, ortamın atmosferini deneyimleyebilir ve aslında burada kendi iç huzurunuzu bulabilirsiniz. Kuş sesleriyle uyanıp, bitkilerin hoş kokusuyla dolaşabileceğiniz yapımda birinci şahıs kamera bakış açısıyla ilerleyerek ortamların her zaman rengarenk olduğunu deneyimleyebilirsiniz.
 
Oyunda gerçekten keyifli ve etkili bir atmosferden bahsedebiliriz. Ancak oyunda renkli bir içeriğin bulunduğunu söyleyebiliriz. Renk paletine bakacak olursak burada oldukça renkli bir içeriğin bulunduğunu ve bitkilerin aslında uygunluğuna ulaştığını söyleyebiliriz. Farklı bahçe teknikleri ile yer aldığımız yapımda kendi planlarımızı oyuna dahil edip çeşitli renk seçeneklerini keşfedebiliyoruz. Mesela oyunda farklı bitki türlerinin farklı renkleri mevcut ve aynı zamanda ekip yetiştirebileceğimiz çeşitli tohumlar da mevcut. Kendi deneyimimizi kişiselleştirebildiğimiz ve kişiselleştirebildiğimiz üretimde elbette bitki yetiştirmek güçlü bir maceranın yani içeriğin başlangıcını temsil ediyor. Çünkü iş tohum ekmekle bitmiyor elbette.
 
O tohumun filizlenmesinin, filizlenirken doğru gübreleme ve sulamanın yanı sıra, büyürken zararlıların saldırısına uğraması nedeniyle doğru ilaçlama ve daha fazla çaba gerektirdiğini söyleyebiliriz. Buradaki bitki türleri, tıpkı gerçek hayatta bitki yetiştirebildiğimiz gibi yetiştirilebiliyor ve bunun yansımasını doğrudan oyunda da görebiliyoruz. Bu nedenle oyun içerisindeyken bu durumlara çok dikkat etmeniz ve bu bilgileri kendi bilgi ve tecrübeniz ile arttırmanız gerekmektedir.
 
 
 
Bunun dışında farklı durumlarda havalandırma desteği sağlayabileceğiniz, kendinizi süsleyebileceğiniz nesneler ve yaratıklarla tanışabileceğiniz, ayrıca bitkilerinizi sulayabileceğiniz, gübreleyip budayabileceğiniz oyunda doğal güzelliklere sahip bir bahçeye adım atabilirsiniz. Bahçecilik deneyimi ile adım atmaya hazırlanabileceğimiz üretime meraklıysanız ve bahçe işleriyle birlikte uğraşmayı seviyorsanız bu oyunun tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. Çünkü oyun özünde tamamen bahçecilik üzerine kurulu bir simülasyon deneyimini bizlere aktarıyor ve bu simülasyon deneyimini gerçekçi bir şekilde bizlere sunuyor. Oyunda tohum satın alabilir, tohumları ekebilir ve bunları yetiştirmek için kendi alanlarımızı oluşturabiliriz. Maalesef her bitki türü her mevsim burada yetişmiyor. Buna göre kendimize uygun bir ortam yaratabilir, üst kısımlarını kapatarak, çatı oluşturarak ve aynı zamanda koruyarak bu bitki çeşitlerini her mevsim yetiştirmeye çalışabiliriz. Dolayısıyla sezon ilerledikçe oyundaki atmosferin değiştiğini görebiliyor ve keyifli bir deneyim yaşayabiliyoruz.
Uygun malzemelerle en uygun ortamı oluşturup, tüm yabani otları temizleyip zararlılara karşı korumaya çalışacağınız üretimde elbette bitkilerle yakından ilgilenip huzurun tadını çıkarabilirsiniz. Aynı zamanda dinamik bir mevsimsel geçiş sistemi de içerir. Tabi bu mevsim geçişleriyle birlikte mevsimlere uygun bitki çeşitleri ortaya çıkıyor ve bunları belirlemek tamamen sizin işiniz. Bunun dışında oyun elbette her sezonun zorluklarını ve avantajlarını da içeriyor. Bu avantaj ve dezavantajlarla oyunda yerinizi alabilir ve sezonlara göre değiştiğini görebilirsiniz. Elbette bitkilerinize olan sevginiz de burada kök salabilir. Elbette oyundaki süreniz boyunca tüm bitkiler yılın herhangi bir zamanında büyüyebilir. Ancak bunun için uygun ortamı sağlamak tamamen sizin işiniz.
 
 
Ayrıca oyunda farklı oyun modları da mevcut. Bu modlara dilediğiniz gibi geçiş yapabilir ve bu modları deneyimleyerek kendi deneyiminizi kişiselleştirip geliştirebilirsiniz. Oyunda iki farklı oyun modu bulunuyor: Hikaye modu ve yaratıcı mod. Dilediğiniz gibi bu modlara geçebilir ve burada yerinizi alabilirsiniz. Elbette hikaye modunda oyunun temellerini öğrenebilir, bir bitkinin nasıl yetiştirildiğini, nasıl ekildiğini ve nasıl hasat edildiğini rehberlerde görebilir ve bu hikaye modunda daha fazlasını deneyimleyebilirsiniz. Aynı zamanda arka plandaki hikaye içerikleri de hikaye modunda bizlere aktarılıyor.
 
Elbette yüksek reytingli bir hikayenin içeriğinin burada bize aktarılmayacağını belirtebiliriz. Çünkü bu tür oyunlarda elbette ön plana çıkan şey oyunun atmosferi ve mekaniğidir. Bu nedenle hikaye modundan beklentilerinizi düşürüp ona göre başlarsanız elbette tatmin edici bir deneyimle karşılaşabilirsiniz. Bunun dışında yaratıcı mod ile bu macerada ortamları dilediğiniz gibi düzenleyebilir, dilediğiniz gibi bitki ekebilir ve sınırsız kaynaklarla burada yerinizi alabilirsiniz. Ancak yaratıcılığınızın oldukça yüksek olduğu bu modda oyuna dilediğinizi ekleyip burada ustalarınızı gösterebiliyorsunuz. Ancak öncelikle hikaye modunu deneyimlemenizi ve ardından oyuna adım atmanızı öneririz. Daha sonra yaratıcı moda geçebilirsiniz. Tabii temelleri öğrendikten sonra.
 
Oyunda geçirdiğiniz süre boyunca farklı bitki türlerini ve renk seçeneklerini görebilir, her renk seçeneğiyle yeniliklere ulaşabilirsiniz. Çeşitli renk seçenekleriyle burayı keşfedebilir ve tüm bitkilerin tam potansiyellerine ulaşmasını sağlayabilirsiniz. Elbette bu tam potansiyele ulaşmanız yaptığınız işlemlere göre değişebileceği gibi sulamanız, gübre kaliteniz ve daha fazlası da bu faktörü etkileyebilir. Bunun dışında oyuna kendi tekniklerinizi de ekleyerek gerçek hayattan ilham alan bir yapıyla karşılaşabilirsiniz.
 
 
 
Tohum ekebileceğiniz ve yetiştirebileceğiniz alanlar oluşturabileceğiniz üretimde, bunların uygun alanlarda sağlanması çok önemlidir. Çünkü her bitki türünün kök saldığı alan büyük farklılıklar göstermektedir. Bunları o tesise sağlamamız gerekiyor ve uygun ortamı yaratmak bu oyundaki ana hedeflerimizden biri. Bu nedenle oyunda bulunduğunuz süre boyunca bitkileri en iyi şekilde yetiştirmek sizin işiniz ve bu bitkileri yetiştirerek elbette renkli ortamı da görebilirsiniz. Oyunda bir bitki türünün bir noktaya odaklandığını ve tabii ki o noktayı renklendirdiğini görüyorsunuz. Bunun dışında ne tür bitkilerle bir arada karşılaşmak istediğinizi ve hangi bitki türleriyle ilerlemek istediğinizi de belirleyebilirsiniz. Bu sayede çevreyi şekillendirip renklendirebilirsiniz.
Terk edilmiş bir bahçeye adım atabildiğimiz ve bu terk edilmiş bahçeyi dilediğimiz gibi tasarlayıp canlılık getirebildiğimiz üretimde, onu eski ihtişamına kavuşturmak için elimizden geleni yapmaya başlıyor ve burada kolları sıvamaya başlıyoruz. Elbette vereceğimiz kararlarla oyunda çeşitli ödüller kazanabilir, yeni araçların, tohumların, dekorasyonların ve bahçe alanlarının kilidini açabilir ve daha fazlasını yapabiliriz. Yeni alanlarla gerçekten keyifli deneyimlere adım atabilir, her bölgenin eşsiz görüntülerini, bitki türlerini ve daha fazlasını deneyimleyebilir, bu alanları kendinize göre tasarlayabilir ve istediğiniz bitkileri bir alana dikebilirsiniz. Dolayısıyla burada kendi tasarımınız olan bahçenizi yetiştirebilir, dilediğiniz formda bitki yetiştirebilirsiniz. Aynı zamanda bahçede gizli noktalar da bulunmaktadır. Bu gizli noktalar sayesinde daha fazlasını öğreniyor ve çevreyi keşfederek farklı içeriklere adım atabiliyorsunuz.
 
 
Oyun sırasında bahçenin her noktasına erişebilir, her köşeye kendi yaratıcılığınızı yerleştirebilir ve kısıtlamaların kaldırıldığını deneyimleyebilirsiniz. Serbest modda dilediğiniz gibi kısıtlamaları kaldırabilir ve istediğiniz temayla oyundaki yerinizi alabilirsiniz. Bu mod ile yukarıda da belirttiğimiz gibi doğrudan tüm kaynaklara erişebilir, tüm bitki türlerinin kilidini açabilir ve ayrıca tüm bölgelere erişebilirsiniz. Ancak hikaye modunda bu alanlara doğrudan erişemiyorsunuz ve görevleri tamamladıkça bu yerlere erişim kazanabiliyorsunuz. Dolayısıyla farkın tamamen bundan ibaret olduğunu söyleyebiliriz. Geliştirici ekibe göre oyun aynı zamanda algoritmik bir büyüme mekaniğine de sahip. Bu büyüme mekaniği ile elbette bitkilerin en ufak bir büyümesi bile bize çok farklı bir formda sunuluyor ve bitkiler büyüdükçe bu değişkenliği hissedebiliyoruz. Her bitki kendi seviye sistemi ile birlikte büyümeye çalışır ve bu sayede bulunduğu ortama uyum sağlayabilir. Dolayısıyla gerçekten güzel bir sistemle karşılaşabiliriz.
 
 
Aynı şekilde bazı bitki türleri de yakınlarda dikildiği sürece kendine has formlarıyla birlikte büyüyebiliyor, çevreyle uyum içinde gelişebiliyor ve bunu daha fazlasını bu oyunda görebiliyoruz. Bunun oyundaki dinamik mekaniklerden biri olduğunu ve oyundaki gerçekçiliği artıran unsurlar arasında olduğunu söyleyebiliriz. Bunun dışında oyun içinde çiçek yetiştirip bu bitkileri en iyi şekilde besleyerek çiçek satma işine de girebiliriz ve elbette yaptığımız işin faydasını burada da yaşayabiliriz. Kendi tasarımlarımızı oluşturup, bitkilerimizi istediğimiz forma yerleştirip tezgahımızda sergilememizi seviyorsanız elbette bu oyuna da göz atabilir ve bir şans verebilirsiniz. Oyun aynı zamanda Türkçe dil desteğiyle de karşımıza çıkmaya hazırlanıyor ve şu an için oyunun Steam sayfasının açık olduğunu söyleyebiliriz. Eğer bu tarz oyunları seviyorsanız elbette Steam sayfası üzerinden istek listenize ekleyebilir ve çıktığı gün bildirim alabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler