Haber

Fatih Erbakan’dan TOKİ örneği

Refah Partisi Genel Başkanı Dr. Fatih Erbakan, Genel Başkan Yardımcıları Suat Pamukçu, Mehmet Altınöz ve örgüt temsilcileriyle birlikte 3 günlük deprem bölgesine yaptığı ziyaretin son gününde Malatya’daki depremzedeleri ziyaret etti.

Erbakan ve beraberindeki heyet ilk olarak Malatya’da Erkenek, Kurucaova ve Doğanşehir’i ziyaret etti. Doğanşehir’de arama kurtarma çalışmaları yürüten ACAR Arama Kurtarma Lideri ve Refah Partisi MKYK Üyesi Harun Yavuzyılmaz’dan çalışmalarla ilgili bilgi alan Erbakan, daha sonra Malatya merkeze hareket etti. Malatya merkezdeki enkazda incelemelerde bulunarak bilgi alan Erbakan, çadırkente yaptığı ziyarette depremzedelere oyuncak dağıttı. Sarsıntılı bölgelerde incelemelerini tamamlayan Erbakan, dönüşü için yola çıkmadan önce Elazığ Havalimanı’nda basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

“Örgütümüzün 12 bin mensubu bölgede arama kurtarma ve yardım faaliyetlerine katıldı”

Erbakan, depremin ilk anından itibaren tüm örgütleriyle birlikte seferber olduklarını belirterek, bölgedeki arama kurtarma ve yardım çalışmalarına 12 bine yakın örgüt mensubunun destek verdiğini belirterek, şunları kaydetti:


“Refah Partisi teşkilatı olarak Türkiye genelinden bölgeye 380 tır yardım malzemesi ulaştırdık. Bölgeye teşkilatlarımız tarafından 212 iş makinesi, 62 jeneratör, 436 çadır ulaştırıldı. İstanbul teşkilatımız merkezde çadırkent kuruyor. Konya teşkilatımız da Hatay’da çadırkent kurulumuna başlıyor” dedi.436 çadırın yanı sıra bu çadırkentler de hizmete açılacak. Kuruluşumuz depremden etkilenen bölgelerde 7 adet aşevi kurmuştur. 2500 kişiye her gün üç öğün yemek veriliyor.”

“Sağlam bir temel ve sağlam bir bina olduğunda, sarsıntının üstesinden gelmek mümkündür”

Bu tür felaketlerin bir daha yaşanmaması için önlem alınmasının son derece önemli olduğunu vurgulayan Erbakan, “Allah bu felaketlerden hem maddi hem de manevi olarak ibret almayı nasip etsin. Böyle bir durumda insanları enkazdan çıkarmak ne kadar zor. olay oldu.hatta imkansız olduğunu defalarca gördük.önceden önlem almak son derece değerli.ne yazık ki görüyoruz ki bugüne kadar yeterince ders alamadık.inşallah Gerek ülkemizde gerekse gelişmiş ülkelerde zemini sağlam, binaları sağlam olan ülkelerde gerekli önlemler alınıyor.Ayrıca çok büyük bir misyon var.Burada sadece müteahhite fatura ödeyerek işin içinden çıkılmaz. Bu işin bir unsuru.İnşaat yapılan alanların zemin açısından depreme uygun olması,kontrollerin gerçek bir şekilde yapılması gerekiyor.Bu konuda devlet,yetkililer,belediye titizlikle hareket etmelidir. muazzam bir değere sahiptir. Erzin ilçesinde hiçbir şey yok. Hatay’ın diğer yerleri de yıkıldı. Kahramanmaraş’ta dağın eteğinde, bu kısımlarda hiçbir şey yok. Yine Malatya’da çok katlı, yüksek rakımlı yerlerde kayalık zeminler üzerine inşa edilmiş olmasına rağmen yapılarda hiçbir şey yok. Tabii TOKİ’nin yaptığı binaların depremden hiçbir şekilde etkilenmediğini gördük. Yani sağlam bir temel ve sağlam bir bina olduğunda sarsıntının üstesinden gelmek mümkün” dedi.

yesilovahaber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu