Haber

Batur: Aslanlar gibi Kemal Bey’in arkasında duracağız

Konak Belediyesi çalışanlarına TİS’te ikili imza sevinci

Konak Belediyesi’nin Bütün, Yerel-Sen İzmir 2 No’lu Şube ve Genel-İş İzmir 5 No’lu Şube ile uyum içinde imzaladığı toplu iş sözleşmeleri imzalandı. Belediyenin memur ve personeline enflasyon baskısı yapılmadığı sözleşmelerin imza törenlerinde Konak Belediyesi çalışanlarına seslenen Lider Batur, “Konak Belediyesi çalışanları mesailerine her zaman alınları dik gelecekler” dedi. Önder Batur da törenlerde yaptığı konuşmalarla iktidar beyannamesi verdi. Gönüllerindeki adayın CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu vurgulayan Batur, “Gönülümüzün adayı, hepimizin adayı Kemal Bey. Aslanlar gibi Kemal Bey’in arkasında duracağız!” dedim.

Konak Belediyesi memur ve çalışanlarını kapsayan toplu iş sözleşmelerinin imza törenleri peş peşe gerçekleştirildi. Konak Belediyesi ile All Local-Sen İzmir 2 Nolu Şube ortasındaki toplu sözleşme imza töreni Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Törene Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, CHP Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, CHP Parti Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Münir Sirhan Özel ve il yöneticileri, CHP Konak İlçe Başkanı Akın Küçükoğulları ve beraberindekiler katıldı. yönetimi, Tüm Yerel-Sen Kurucu Lideri Vicdan Baykara, Tüm Yerel-Sen Genel Sosyal ve Dış İşleri Sekreteri Tamer Yiğit Güler, Tüm Yerel-Sen İzmir 2 Nolu Şube Lideri Ömer Eşki ve yönetim kurulu üyeleri, Tüm Yerel-Sen İzmir Hayır 1 Şube Başkanı Yücel Yılbaşına, Tüm Yerel-Sen işyeri temsilcileri, Konak Belediyesi Meclis Üyeleri, belediye bürokratları ve belediye yetkilileri katıldı. Şenlikli bir havada gerçekleşen törenin ardından Konak Belediyesi ile DİSK’e bağlı General-İş İzmir 5 Nolu Şube, toplu imza töreni için birlikte Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün şantiyesine gitti. iş sözleşmesi. DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, Genel-İş Sendikası Genel Sekreteri Şükret Sevgener, General-İş Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, Genel-İş Sendikası Teşkilat Daire Başkanı Ali Haydar Kara, DİSK Ege Bölge Temsilcisi Memiş. Sarı, Sosyal Demokrat Kamu Patronları Sendikası (Sodemsen) Genel Sekreteri Cahit Korkmaz, Genel-İş 5 Nolu Şube Lideri Ahmet Savaş Aras ve 1,2,3,4,6,7,8 ve 9 numaralı şube başkanları, Genel İşyeri temsilcileri ve 5 Nolu İş Şubesine bağlı Konak, Karabağlar, Buca ve Gaziemir Belediyelerinden belediye çalışanları katıldı.

Batur: Ülke yeniden gün yüzüne çıkacak

Toplu iş sözleşmesi imza törenlerinde konuşan Konak Belediye Başkanı Abdul Batur, sözleşmelerin belediye memur ve çalışanlarına hayırlı olmasını diledi. “Birlikte Köşk” vurgusunu yapan Önder Batur, “Bildiğiniz gibi Konak’ta ‘Birlikte Köşk’ anlayışımız var. Bu indirimlerin hayırlara vesile olmasını dilerim. Konak Belediyesi çalışanları vardiyalarına her zaman alınları dik gelecekler. Bunun üzerinde çalışıyoruz ve sizinle gurur duyuyoruz. Konak Belediyesi, hizmetleriyle İzmir’de Türkiye’nin sayılı belediyelerinden biri olduysa, bu meslektaşlarımızın sayesindedir. Hepinize teşekkür ederim. Sözleşmelerimiz iyi. Analarınızın ak sütü gibi helaldir, afiyetle harcayın” dedi.

Ülkenin yeniden gün yüzüne çıkacağını söyleyen Önder Batur, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sendika ortamlarını 20 yıldır zorlaştırmanın ve insanların haklarını almanın en büyük dersinin verilmesine yaklaşık yüz iki gün kaldı. Tek adamın karar verdiği bir yönetimden kurtulduğumuz, parlamenter sisteme döndüğümüz, insan hak ve özgürlüklerinin yaşandığı, sendikal hakların özgür bir ortamda oluştuğu bir çalışmayı hep birlikte yürüteceğiz. Hepimizin büyük bir misyonu var. Bu süreçte vatandaşımızın yanında yer alarak hizmet için özveriyle çalışacağız. Bu ülkenin yeniden gün yüzüne çıkacağına tüm kalbimle inanıyorum.”

güçlü belediye

Önder Batur, ülkenin içinden geçmekte olduğu çetin süreçten yerel yönetimlerin büyük ölçüde etkilendiğini ancak Konak Belediyesi’nin güçlü mali yapısı ve uyumlu çalışmasıyla zorlukların üstesinden geleceğini söyledi.

“Ülkemiz çok ince düşünülmüş bir süreçten geçiyor ve bu süreçten en çok etkilenen kurumların başında belediyeler geliyor. Belediyelerin gelirleri olduğu yerde kalırken, bütçe giderleri yüzde 300’e ulaştı. Ancak Konak Belediyesi olarak güçlü mali yapımız ve en önemlisi içimizdeki dayanışma ruhu ile; Sendika, belediye yönetimi, belediye başkanı ve işçilerle tam bir uyum içinde birlikte hizmet üretiyoruz. Bugüne kadar yaptığınız ve bundan sonra da yapacağınız tüm hizmetler için sizlere teşekkür etmek istiyorum.”

İşçiler enflasyonu ezmedi

Başkan Batur, Temizlik Müdürlüğü şantiyesinde yaptığı konuşmada, personele verdiği sözü tuttuğunu, emekçinin ve işçinin yanında olmaktan gurur duyduğunu şu sözlerle dile getirdi:

“Bu zor şartlara rağmen Abdulbatur olarak bir söz verdim. ‘Enflasyon karşısında işçimizi asla ezmeyeceğiz’ dedim. Enflasyonun altında ezilen işçimiz önden yürüyor. Narlıdere Belediye Başkanı olduğumdan beri işçi dostu bir belediye başkanı olmaktan her zaman onur ve gurur duydum.”

“Aslanlar gibi arkanızdayız”

Sloganlar ve alkışlar eşliğinde işçilerin heyecanla dinlediği konuşmasında Başkan Batur da iktidar mesajı verdi. CHP Genel Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında aslan gibi durduklarını anlatan “Bundan sonra vatandaşlarımıza, Konaklı hemşerilerimize daha özenli hizmet vereceğiz. Bir sonraki seçim, varoluş seçimidir. Ya karanlık ya da aydınlık. Ya emekten yana bir anlayış gelecek ya da emek düşmanları devam edecek. Yakında Millet İttifakı adayı belli olacak. Gönlümüzün adayı, hepimizin adayı Kemal Bey. Aslanlar gibi Kemal Bey’in arkasında duracağız!” dedim.

Zeybek: Sosyal demokrat belediyecilikte bir rehber

CHP Parti Meclis Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gökan Zeybek, milli gelirden işçilere ayrılan payın giderek azaldığına dikkat çekerek, bu nedenle toplu iş sözleşmelerinin son derece maliyetli olduğunu söyledi. “Meslektaşım Abdulbatur Bey’in uzun yıllardır sosyal demokrat belediyecilik konusunda çok başarılı işler yaptığını biliyorum” diyen Zeybek, Konak Belediyesi’nin oluşturduğu modellerin sosyal demokrat belediyecilikte yol gösterici olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Her başarılı belediye başkanının arkasında çok başarılı bir yönetim ekibi ve çalışma arkadaşları vardır. Sürdürülebilir bir yerel yönetim anlayışı için geri dönüşümün kesinlikle aktif olarak uygulandığı, tüm bunlardan maksimum faydanın sağlandığı, gelirleri artıracak yeni kaynaklar yaratıldığı, başta elektrik olmak üzere birçok alanda tüketimin azaltılmasına yönelik ortak ve sürdürülebilir politikalara ihtiyaç vardır. belediyenin. Konak Belediyesi bu anlamda neden değerli; Türkiye’de 1300’den fazla belediyenin örnek alabileceği belediyelerden biri olduğu için değerlidir. Burada hayata geçirebileceğiniz her yeni model, yakın gelecekte sosyal demokrat belediyecilik uygulamalarında bizler için değerli bir rehber olacaktır” dedi.

Arslan: Bu halay toplu pazarlık halayı.

CHP Parti Meclis Üyesi ve İzmir Milletvekili Ednan Arslan, Konak Belediye Başkanı Abdül Batur’un işçi ve memurdan yana, tam bir dayanışma ve uzlaşma içinde olduğunu vurgulayarak, “Toplu sözleşmeler hayırlı olsun. Önder Bey sizler için büyük bir fedakarlık göstermiştir. Daha çok kazanman için, evine daha çok rızık getirmen için gerçekleşti, çok iyi biliyorum. Bu bir toplu sözleşme dansı. Personelin lehine olan her şey belediye başkanımızla tam bir dayanışma ve uzlaşma içinde kaldı. Canla başla çalışan personelimize anlayış gösteren ve bütçe kaynaklarını kullanan belediye başkanımıza ve belediye yönetimine de ayrıca teşekkür ediyorum” dedi.

Baykara: Abdul Lider birliğin kardeşi ve yoldaşıdır

Tüm Yerel-Sen Kurucu Lideri Vicdan Baykara, Konak Belediye Başkanı Abdul Batur’un Narlıdere Belediye Başkanı olduğu günden bu yana masanın karşısında otursa da sendikanın hep yanında olduğunu söyledi. Baykara, Önder Batur’un sendikanın ağabeyi ve yoldaşı olduğunu yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Aslında Abdul Leader en başından beri yanımızda olan, Narlıdere Belediye Başkanı iken toplu sözleşmeler imzalayan ve dolayısıyla büyük riskler alan bir belediye başkanı. Geçmişte Narlıdere Belediye Başkanlığı döneminde bedelini ödedi, yanımızda oldu. Abdül Önder toplu iş görüşmelerinde masanın diğer tarafında otururdu ama aslında o bizim yol arkadaşımızdı, sendikanın kardeşiydi, yoldaştı, onu o kadar görüyorum. Hepiniz adına gerçekten kendisine çok teşekkür ediyorum, sendikamın adına teşekkür ediyorum, toplu sözleşmenin hayırlı olmasını diliyorum.”

Özen: Konak Belediyesi Türkiye’de yerel yönetimler arasında örnek teşkil ediyor

CHP İzmir İl Başkan Yardımcısı Münir Sirhan İtina, “Konak Belediyemiz Türkiye’deki yerel yönetimler arasında örnek olmaya devam ediyor. Konak Belediye Başkanımız Abdulbatur’a bu hassasiyetinden dolayı teşekkür ediyorum” diyerek teşekkürlerini iletti.

Güler: Biz işçiler sadece payımıza düşeni istiyoruz

Tüm Yerel-Sen Genel Sosyal ve Dış Tahviller Genel Sekreteri Tamer Yiğit Güler de yaptığı konuşmada sendikaların parlamenter sistemle nefes alamadıklarını, yeniden nefes alabileceklerine değindi. Güler, “Abdullah Önderimiz ile sözleşme yaptık ve bu yıl yine Konak Belediyesi toplu iş sözleşmesi için gündeme geldik. Günümüz ekonomik kurallarında biz işçiler sadece kendi payımıza düşeni istiyoruz ve bunu tüm Türkiye’de yapmaya çalışıyoruz. Tek adam sisteminde sendikaların kaldırıldığı bir dönemde sendikacılık yapmaya çalışıyoruz. Umarım bu genel seçimlerde tekrar parlamenter sisteme döner ve tüm kamu çalışanları olarak bizler rahat bir nefes alırız. Sendikaların söz hakkının olduğu, emeğin söz hakkının olduğu, ne ezenin ne de mazlumun adil düzenin olmadığı toplu sözleşmelerde bir araya geldiğiniz için hepinize teşekkür ediyorum.”

Eşki: Tüm belediyelere örnek olacak

Sözleşme görüşmelerini uyum içinde yürüttüklerine işaret eden All Local-Sen İzmir 2 Nolu Şube Lideri Ömer Eşki, Lider Batur’a teşekkür etti. Sözleşmenin tüm belediyelere örnek olması gerektiğini belirten Eşki, “Konak Belediye Başkanımız Abdulbatur ile çok uyumlu bir süreç yürüttük. Buradan diğer tüm belediyelere örnek olacak bir yolun açılmasını temenni ediyorum. Darısı Büyükşehir’deki dostlarımıza. Umarız bizim burada yaptığımız gibi bir anlaşma yaparlar. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

Çalışkan: İşçinin hakkını gasp etmeye çalışan belediye başkanları var

DİSK Genel-İş Sendikası Genel Başkanı Remzi Çalışkan, ülkenin içinden geçmekte olduğu zor koşullarda Konak Belediyesi ile yapılan toplu sözleşmenin güzel bir tablo oluşturduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Bugün toplu iş sözleşmesi töreni için buradayız. Güzel bir resim. Bu zahmetli kurallar içinde böyle tatmin edici sofralar oluşturmak kolay değil. Başta Konak Belediye Başkanımız olmak üzere bu keyifli tablonun oluşmasında emeği geçen ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Bugün Cumhuriyet tarihinin en ağır siyasi ve ekonomik kurallarını yaşıyoruz. Elbette hakkımızı alacağız, hakkımızı arayacağız ama belediyelerin de zor şartlar altında çalıştığını hepimiz biliyor, izliyor ve görüyoruz. Öte yandan özverili davranan, kurallarını zorlayan belediye başkanlarımız var. İşçinin hakkını verme çabasında olan belediye başkanları var, kendilerine teşekkür ediyorum. Ayrıca liderim Abdulbatur’a da teşekkür etmek istiyorum.

Savaş: Sözleşmemizi hoş bir şekilde imzaladığımız için haklı olarak mutluyuz.

General-İş 5 Nolu Şube Lideri Ahmet Savaş Aras da enflasyona karşı işçisini ezmeyen Önder Batur’a ve sözleşmede emeği geçenlere teşekkür ederek, “Bugün toplu iş sözleşmemizi imzalamanın haklı sevincini yaşıyoruz. , mutlulukla. Oylarınızla seçilen belediye başkanımız Abdul Batur’a, genel müdürümüze, SODEMSEN yetkililerine, yönetim kurulundaki arkadaşlarıma ve işyeri temsilcilerimize teşekkür ederim. Enflasyonun altında ezilmek istemiyoruz, o yüzden 6 ayda bir enflasyonla yani TÜFE artı refah paylarıyla korunmak istediğimizi söyledik. Bunu belediye başkanımıza ilettiğimizde ‘haklısınız arkadaşlar korunmanız lazım’ dedi. Belediye başkanımıza bir kez daha teşekkür etmek istiyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler