Haber

2022’nin en çok konuşulan isimlerinden biri olan Sergen Yalçın kimdir? Sergen Yalçın hayatı ve biyografisi!

insansız Haberleranaliz ve raporlama sistemi Habermetre’nin 2022 değerlendirme raporu Sergen Yalçın2022 yılının en çok haber yapılan ve en çok okunan kişilikleri arasında yer aldı. Vatandaşların da arama yaptığı Sergen Yalçın ile ilgili 7.536 haber kaynağında 540.448 haber yer alırken, 2022 yılında toplam 550.509.126 ziyaretçiye ulaştı. Sergen Yalçın kimdir, Merak edilen soruların odağı haline gelen Sergen Yalçın kimdir merak ediliyor, kaç yaşında, nereli ve merak edilen diğer sorulara yanıt veriyor.

SERGEN YALÇIN KİMDİR?

5 Kasım 1972’de İstanbul’da doğdu.

Futbola Beşiktaş altyapısında başladı. İşte Serpil Hamdi Tüzün’ün Türk futboluna kazandırdığı isimlerden biri oldu.

1989’da Türkiye Gençler Gruplar Şampiyonası’nı kazanan takımda yer aldı. Gordon Milne’nin döneminde Beşiktaş A Takımı’na yükseldi. 1991 yılı başında A takımla antrenmanlara başladı. Sarıyer ile oynanan hazırlık maçında attığı gol ve yaptığı asistle adından söz ettirdi.

1990-91 sezonunun ikinci yarısında zaman zaman 16 kişilik kadroda yer alsa da maçlarda yer almadı. Aynı sezon Beşiktaş PAF takımı İstanbul şampiyonluğunu kazanırken, Sergen de attığı gollerle takıma destek oldu.

Sergen Yalçın, 1 Eylül 1991’de Gençlerbirliği ile ilk resmi maçına çıktı. Sezon ortasında bir süre Beşiktaş PAF takımında forma giyse de sezonun ikinci yarısından sonra uzun süre Beşiktaş’ta forma giymedi. 1991-1996 yılları arasında gösterdiği başarılı performansla dikkatleri üzerine çekti ve 2 lig şampiyonluğu, 2 Cumhurbaşkanlığı Kupası ve 1 Türkiye Kupası kazandı.

1996-97 sezonu sonunda sözleşmesi sona eren Sergen, takım arkadaşı Alpay Özalan ile Beşiktaş’ta anlaşamadı. Cem Uzan başkanlığındaki İstanbulspor’dan teklif aldı ve 1997 yılında Aykut Kocaman, Oğuz Çetin’in transferi ile dikkatleri üzerine çeken İstanbulspor’a transfer oldu.

İstanbulspor’a gelir gelmez attığı gollerle grubun Intertoto Kupası’nda gruptan çıkmasını sağladı. Sezon sonunda ligde dördüncü oldular ve UEFA Kupası’na katılmaya hak kazandılar. Ancak bundan sonraki süreçte ilk turda UEFA Kupası’ndan elenen Cem Uzan başkanlıktan ayrıldı ve tüm oyuncular transfer listesine alındı.

Kasım 1998’de Sergen, sözleşmesini tek taraflı olarak feshetti. Uzun süre futbol oynayamadı, Avrupa kulüpleriyle görüşmesine rağmen anlaşma sağlayamadı.

1999 yılı başında Fadıl Akgündüz’ün grubu Siirt JeT-Pa Spor ‘ya transfer oldu. Siirt Jet-Pa Spor Formayı giyen Sergen, Fenerbahçe’ye Akgündüz ve Tanju Çolak tarafından bedelsiz ve kiralık olarak önerildi. Teknik direktör Joachim Löw’ün onayı ile Fenerbahçe formasını giydi. İmza töreninde çocukluğundan beri Fenerbahçe taraftarı olduğunu açıkladı. Fenerbahçe’deki performansı nedeniyle yeniden milli takıma seçildi.

Sezon sonunda Fenerbahçe 3. olmasına rağmen düzgün oynayan Sergen’in takımda kalmasına karar verildi ve bir sezon daha kiralandı. Ancak teknik direktör Rıdvan Dilmen’in UEFA Kupası’ndan elenmesinin ardından görevi devralan Zdenek Zeman ile Sergen anlaşamadı. İlk yarı sonunda formasını kaybeden Sergen’in sözleşmesi Aralık ayında feshedildi.

Tekrar Türkiye’de bir takımda oynayabilmesi için federasyon kurallarına göre “hülle” yöntemiyle Avrupa’daki bir takıma satılması ve ardından Türkiye’ye dönmesi gerekiyordu. Bu nedenle Sergen kağıt üzerinde Makedon takımı FK Sloga Jugomagnat’a satıldı, ardından 2000’li yılların başında Galatasaray’a kiralandı.

Böylece Sergen, Refik Osman Top, Ali Soydan ve Saffet Sancaklı’nın ardından 3 Büyükler’de forma giyen 4. oyuncu oldu. Orta sahada sergilediği başarılı performansla takımının lig şampiyonluğu ve Türkiye Kupası kazanmasında büyük katkısı oldu.

Galatasaray, dönem sonunda UEFA Kupası’nı kazanan ve Türkiye’de ilk kez bir Avrupa Kupası kazanan grup olmasına rağmen, Sergen, kupada Fenerbahçe forması ile maç oynadığı için bu efsane kadroda yer alamadı. dönem başı. Dönem sonunda kadrodan hatasız ayrıldı.

2000-2001 döneminin başında Trabzonspor’a kiralandı ve 4 büyükte de forma giyen ilk futbolcu oldu. Trabzonspor’la çıktığı ilk günlerde sakatlıklarla boğuştu. Dönem sonunda Trabzonspor 5. olurken, Sergen Yalçın Trabzonspor ile yollarını ayırdı.

Mehmet Cansun tarafından 2001-2002 döneminde Galatasaray’a 1 yıllığına kiralık olarak gitmiştir. Mircea Lucescu yönetiminde daha çok kilo veren Sergen, performansıyla yeniden dikkatleri üzerine çekmeye başladı. Dönem sonunda Galatasaray ile bir kez daha şampiyonluk kazanan Sergen, Şampiyonlar Ligi’nde 9 maçta forma giydi ve takımının 2 golle ligden çıkmasını sağladı.

Şubat 2002’de çapraz bağları kopan Sergen büyük bir talihsizlik yaşadı. Siirt Jetpa’ya Avrupa’dan teklif gelmesi ve Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi’ne devam etmesiyle dönem erken kapandı. Ayrıca Türk Milli Takımı’nın 3. olacağı 2002 FIFA Dünya Kupası kadrosunda da yer almadı.

2002-2003 sezonunda Mircea Lucescu Beşiktaş’a geçerken, Sergen Yalçın bonservisi ile ilk kulübü Beşiktaş’a döndü. Beşiktaş’ın 100. yılında şampiyonluğunun baş mimarlarından biri oldu ve şampiyonluğun belirleneceği maçta eski takımını Galatasaray’a karşı attı. Son dakika Attığı golle tarihe geçti. Aynı sezon Beşiktaş’ın UEFA Kupası’nda çeyrek finale yükselmesini de sağladı.

Beşiktaş 2003-2004 sezonuna iyi başlarken, Beşiktaş’ın İngiltere’de Şampiyonlar Ligi’ndeki Chelsea galibiyetinin mimarı Sergen Yalçın, 2-0’lık galibiyette iki gol kaydetti. Daha sonra Beşiktaş’ın İngiltere’deki galibiyetine yaptığı bahisin bu performansında etkisi olduğu söylendi. Aynı sezon Adanaspor’a attığı golle de adından söz ettirdi. 2006-2007’ye kadar Beşiktaş yedek oyuncularından biriydi. Son sezonunda Türkiye Kupası’nı da kazandı. Ancak dönemin sonu Jean Tigana tarafından gönderildi.

2006-2007 döneminde 2. Lig’e yeni yükselen takımlardan Etimesgut Şekerspor’a transfer oldu. Ahmet Dursun, Serkan Aykut, Ahmet Yıldırım gibi isimlerle oynadı. Döneme layıkıyla başlamasına rağmen ilerleyen günlerde takımdan ihraç edildi, daha sonra affedildi.

Bir dönem sonra adı Ankaragücü ile anılsa da 8 Temmuz 2007’de Atatürk Stadı’nda düzenlenen imza töreni ile Kemal Unakıtan’ın maddi destek sağladığı Eskişehirspor’a transfer oldu. , yine takımdan ihraç edildi ve daha sonra kulüple yollarını ayırdı. Daha sonra futbolu bıraktığını açıkladı. 2008 sonunda Beşiktaş-Galatasaray maçıyla futbolu bırakmayı planlarken Galatasaray’dan olumlu yanıt gelmediği için jübilesi düzenlenemedi.

Sergen Yalçın futbol hayatında 390 maça çıktı, bu maçların 347’si Muhteşem Lig’de, 21’i 1. Lig’de ve 22’si 2. Lig’de gerçekleşti. Beşiktaş 230, Galatasaray ve İstanbulspor 36, Fenerbahçe 24, Etimesgut Şekerspor 22, Trabzonspor ve Eskişehirspor 21 kez forma giydi.

milli takım kariyeri

60 kez milli takımlara çağrılan Sergen Yalçın, ilk olarak Beşiktaş PAF takımında forma giydi ve 1 Mart 1989’da Tiflis Turnuvası’nda SSCB’ye karşı U-16 forması giydi. U-18 forması ilk kez SSCB’ye karşı özel bir maçta. 13 Mayıs 1992’de İsrail ile oynanan özel maçta U-21 oldu ve Umut’un milli formasını giydi.

1993 Akdeniz Oyunları’na katılan Olimpik Milli Takım’da yer aldı. 3 lig maçında 3 gol atarak takımın üst sıralara yükselmesine yardımcı oldu. Yarı finalde Lilian Thuram, Zinedine Zidane ve Pascal Nouma gibi geleceğin ünlü oyuncularının ağırlandığı Fransa’yı elediler. Türkiye finalde Cezayir’i yenip tarihinin ilk ve tek altın madalyasını kazanırken, galibiyet gollerinden birini Sergen, Hakan Şükür ile birlikte kaydetti.

27 Eylül 1993’te ilk kez Polonya maçı için A Milli Takım’a çağrıldı. 31 Ağustos 1994’te Makedonya ile oynanan özel maçta ilk kez A Milli formayı giydi. Euro 1996 elemelerinde oynadığı 8 maçın 6’sında forma giydi ve İsveç ve İzlanda’ya karşı gol attı.

Türkiye grup ikincisi oldu ve Euro 1996’ya gitmeye hak kazandı. Türkiye’nin tarihinde ilk kez katıldığı Avrupa Şampiyonası’nda Hırvatistan ve Portekiz için forma giydi. 1998 Dünya Kupası ön eleme maçında Belçika ile 57. dakikada oyuna girdi ve 3 dakika sonra gol attı. Ancak golden 4 dakika sonra kırmızı kart görerek atıldı.

2000 Avrupa Futbol Şampiyonası elemelerinde oynadığı 8 maçta forma giyen Sergen, Moldova’nın 1 gol atmasına yardımcı olarak Almanya’nın 2. 2 puanını alarak play-off’a kaldı. Play-off maçlarında da forma giydi ve Türkiye’nin Avrupa Şampiyonası’nda ikinci kez oynamasında rol oynadı.

Euro 2000 kadrosuna da çağrılan Sergen, İtalya ve İsveç grup maçlarında forma giydi. Çeyrek finale yükselen Türkiye, Portekiz’e elendi ve maçın son anlarında oyuncu değişikliğine gitti. 2002 Dünya Kupası play-off’larına çağrılan ve Avusturya maçında 5-0 forma giyen Sergen, sakatlığı nedeniyle kupaya katılamadı. Son milli maçını 11 Ekim 2003’te Euro 2004 elemelerinde İngiltere’ye karşı oynadı.

Teknik yönetim kariyeri

2008-2009 döneminin başında Beşiktaş’ın teknik direktörü Ertuğrul Sağlam istifa ederek yerine Mustafa Denizli gelirken, Sergen Yalçın yardımcılığına başlayacaktı. Ancak lisans yetersizliği nedeniyle 4 Kasım 2008’de yapılan anlaşma ile Beşiktaş U-15 takımının teknik direktörü Sergen Yalçın oldu.

Sözleşme bitiş tarihi 31 Mayıs 2010 oldu. UEFA B’ye B’den lisansının çıkarılması için gerekli olan en az altı aylık staj süresini Siyah-Beyazlı kulübün U-15 takımında geçirecek olan Yalçın, Bu dönemde Beşiktaş A Takım yedek kulübesinde yer alamadı ancak U-15 takımından çok A takımın teknik takımında yer alma ihtimali daha yüksekti. takımda olacaktı.

Sergen Yalçın’ın daha önce birlikte forma giydiği Gökhan Keskin, 2009-10 başında Beşiktaş A2 grubunun başına getirilirken altyapı sorumluluğuna getirildi. Grup, güçlü rakipleri arasında A2 Ligi Marmara Grubu birinciliğini sürdürürken, Sergen Yalçın A Takımı teknik direktörü Mustafa Denizli’ye yorum ve eleştirilerini sürdürdü. Sezon ortasında Denizli’nin gençlere oynamaması ve ilgisizliği nedeniyle teknik yönetim görevinden ayrıldı.

2010-2011 dönemi öncesi Sarıyer Spor Kulübü spor müdürlüğüne atandı.

2013-2014 döneminde 11’inci hafta sonu sonunda 2 galibiyet, 2 beraberlik ve 7 mağlubiyetle lige düzgün bir başlangıç ​​yapamayan Gaziantepspor, Bülent Uygun’un yollarını ayırmasının ardından teknik direktörlük görevine Sergen Yalçın’ı getirdi.

futbol yorumcusu

Sergen Yalçın, futbolun ardından Fanatik Gazetesi ve Vatan Gazetesi’nde köşe yazarlığı yapmaya başladı. Aynı zamanda TRT1 Stadyum programı, NTV ve NTVSpor kanallarında futbol yorumculuğu yapmaya başladı. Sergen bu kanallardan ayrıldıktan sonra halen Kanaltürk’te yorumculuk yapmaktadır.

futbol dışı hayat

Sergen Yalçın, futbolun dışında özel hayatıyla da oldukça dikkat çeken bir futbolcuydu. Sergen’in at yarışına olan tutkusu, takımlarının çoğu için sorun olmuştur. Sergen, Acun Ilıcalı’nın eski futbolcuların katıldığı Devler Ligi futbol turnuvasında da forma giydi. Ayrıca Sergen Yalçın Sen Yeteneksin adlı programda 2011-2012 ve 2012-2013 yıllarında iki dönem heyet üyeliği yapmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler